Tips om thuis een leuk feestje te organiseren

Tips om thuis een leuk feestje te organiseren

Jaarlijks heeft iedereen wel één of meerdere redenen om een feestje te organiseren voor zijn familie en vrienden. Je kan een feestje plannen omdat je jarig bent of omdat je een nieuwe baan hebt gevonden, misschien is het juist een housewarming? Je kan deze feestjes natuurlijks redelijk simpel houden, maar eens in de zoveel tijd pakt iedereen toch graag een keer uit. Met de onderstaande tips heb je alles wat een goed feestje nodig heeft waardoor iedereen, inclusief jezelf, een leuke tijd heeft.

 

Wil je dat je feest een thema heeft, of juist niet?

Als je graag een themafeest wilt organiseren, is de eerste beslissing die je moet maken welk thema je wilt gebruiken. Dit is zeer belangrijk omdat je bijna alles op het thema moet afstemmen, het wordt de basis van je keuzes op het gebied van decoraties, uitnodiging etc.

In je uitnodiging moet je het thema al naar voren kunnen brengen, misschien wil je er ook wel voor zorgen dat je genodigden in een bepaalde kledingdracht op het feest verschijnen? Vergeet zoiets dan niet te vermelden in je uitnodiging.

 

Decoraties

Sfeer is heel belangrijk om een leuk en gezellig feestje te houden, om sfeer te creëren is het belangrijk dat je decoraties goed bij het thema aansluiten. Heb je bijvoorbeeld een feestje met een caribisch thema, zorg dan bijvoorbeeld voor een stukje strand, veel lichtjes, veel vuurkorven/fakkels, een cocktailbar etc.

themafeest
Wil je dat jouw feest een thema heeft?

De muziek

Muziek is natuurlijk ook heel belangrijk voor de sfeer van een feest, dit moet dan ook goed verzorgd zijn. Zeker bij een feestje dat buiten gehouden wordt moet er iets geregeld zijn waardoor er muziek gedraaid kan worden, je kan dit overigens prima zelf doen maar als je het echt goed wilt aanpakken bij bijvoorbeeld een groot feest kan je het beste een DJ inhuren. Met een DJ kan je altijd afspraken maken over wat voor soort muziek er gedraaid moet worden, dit is natuurlijk ook afhankelijk van het thema wat je voor je feest in gedachten hebt.

 

Hapjes en drankjes

Hapjes en drankjes kunnen natuurlijk niet ontbreken op een feest, als je een themafeest houdt is het ook belangrijk dat deze goed bij het thema passen. Zo hebben wij al eerder een voorbeeld gegeven, een cocktailbar bij een caribisch feest. Zo is er voor elk thema wel iets te verzinnen, je hebt natuurlijk ook genoeg keuze als je een standaard feestje wilt houden, probeer het wel gevarieerd te houden. Zorg er ook voor dat de tafels niet vol komen te staan met lege glazen en borden etc.