Hotspots om lekker te eten in Haarlem

Hotspots om lekker te eten in Haarlem

Haarlem kent een grote diversiteit aan eet- en drinkgelegenheden ofwel een unieke plek om uit eten te gaan in Nederland. Of het nu gaat om lunchrooms, restaurants, brasseries, grand cafés of wijnbars. Een bijkomend voordeel is dat veel horeca is gelegen aan oude markten en pleintjes, zoals de Grote Markt, de Botermarkt of de Oude Groenmarkt! Daardoor is het ’s zomers heerlijk toeven op het terras. Haarlem is zowel letterlijk als figuurlijk van alle markten thuis!

1. Woodstone Pizza & Wine

Bij dit restaurant in Haarlem zijn verse ingrediënten, duurzame producten en ambachtelijkheid vanzelfsprekend. Daarbij geloven ze dat er voor iedereen wel een pizza is die bij hem of haar past. Of je op de calorieën wilt letten, glutenvrij eet, ervoor kiest om plantaardig of geen vlees te eten, of gewoon de lekkerste pizza wilt eten, alles kan bij WOODSTONE. Ook de wijnen zullen je verrassen. Woodstone serveert iedere avond niet twee maar negen huiswijnen en een gedurfde WOODSTONE Collection.

2. Restaurant Morris

Vers van de Haarlemse pers is restaurant Morris, een ‘until we meat again’ restaurant. Vlees dus, en een aanrader op dat front. Een mooi stuk vlees (of hele vis – hebben ze ook) en wat bijgerechten zonder buitensporigheden. De steaks zijn malser dan mals, zoals  het hoort, wat ook geldt voor de rokerige côte de boeuf met een parade aan sausjes, perfect met een glas kruidige Syrah ernaast. De inrichting? Lange tafels en street art aan de muur. Niet verkeerd: steak, friet en een biertje kost je nog geen twintig donnies.

restaurant in Haarlem
restaurant haarlem

3. Fishbar Monk

Een visbar? Een visrestaurant? Het maakt eigenlijk niet uit. Het belangrijkste is dat eten en drinken bij Monk lekker is. Een beleving met een mediterraanse sfeer. Levendig en relaxt.

Ze doen het ook iets anders dan anders. Zo kan het zomaar zijn dat je reserveert en aan de oesterbar terecht komt. Of dat ze je vragen om de koffie na het eten aan de bar te drinken. Net alsof je op vakantie bent.

Ook werken ze niet met voor- en hoofdgerechten. De gerechten zijn bedoeld om te delen en het menu is bedacht om je zoveel mogelijk te laten proeven. Fishbar Monk werkt met pure smaken en pure kwaliteit. Ze krijgen elke dag hun vis vers binnen en werken naast het vaste menu veel met dagelijks wisselende gerechten. Daarnaast hebben ze ook nog eens een brede selectie met de beste wijnen en bubbels.