Hoe zelf een vlaggenmast plaatsen?

Hoe zelf een vlaggenmast plaatsen?

Een vlaggenmast kan handig zijn tijdens koningsdag, tijdens een verjaardag of tijdens de dodenherdenking. Bij het plaatsen van een vlaggenmast zal je aan een aantal dingen moeten denken. Zo is het belangrijk dat je de vlaggenmast diep in de grond plaatst. In dit artikel geven we een korte handleiding hoe je een vlaggenmast zelf plaatst. Lees verder wanneer je op het punt staat om een vlaggenmast te kopen, maar niet precies weet hoe je deze het beste kunt plaatsen.

Er zijn twee manieren om een vlaggenmast te plaatsen. Je kunt het zelf doen of een bedrijf inhuren om dit voor je te doen. Het is uiteraard goedkoper om het zelf te doen en bovendien erg makkelijk wanneer je de onderstaande stappen volgt. Laat je het door een bedrijf doen dan ben je meer geld kwijt. Het voordeel hiervan is dat je garantie krijgt mocht er iets mis gaan.

schopDe benodigdheden

Bij een grote vlaggenmast heb je een aantal dingen nodig. Uiteraard heb je een vlaggenmast nodig, beton, schroeven en gereedschap om de vlaggenmast te installeren. Bij gereedschap moet je denken aan een graafmachine of een schop, een grote schroevendraaier, een waterpas en een betonstorter. Daarbij is het aan te raden om de grond, waarin je de vlaggenmast wilt plaatsen, goed te testen.

nederlandse vlagHoe te beginnen?

Allereerst is het belangrijk dat je een gat graaft. Meestal is een gat van 40 x 40 x 80 voldoende. Dit gat gooi je vol met beton en vervolgens installeer je de ankerplaat en de draadeinden. Wanneer je een vlaggenmast koopt horen deze onderdelen erbij te zitten. Je laat de draadeinden in de grond vallen zodat de ankerplaat op het beton rust. Nadat het beton hard is geworden schroef je de vlaggenmast vast aan het beton. Het is hierbij vooral belangrijk dat je de schroeven goed aandraait, zodat de vlaggenmast veilig en stevig in de grond staan.

Vlaggenmast kopen

Wanneer je op het punt staat om een nieuwe vlaggenmast te kopen kun je kiezen voor een vlaggenmast dat al geproduceerd is of een vlaggenmast op maat. Wil je een vlaggenmast op maat, dan zal je hiervoor een specialist moeten inhuren. Je kunt je voorstellen dat een vlaggenmast op maat een stuk duurder is dan een kant en klare vlaggenmast. Er zijn bedrijven die de vlaggenmast gratis voor je komen installeren; informeer hiernaar voordat je de vlaggenmast koopt. Op zoek naar een betrouwbare vlaggenmast leverancier? Neem dan eens een kijkje op vlaggenunie.nl.