Zo houd je je eigen corona-proof feestje

Zo houd je je eigen corona-proof feestje

 

Voor velen van ons betekent de huidige situatie dat je het attenderen en het geven van feestjes moet missen. De echte feestbeesten onder ons die elk weekend uit gingen of met hun vrienden samen kwamen, hebben hier dan ook last van. Het is iets waar je niet snel over nadenkt, maar dit kan best lastig zijn. Het geven van een corona-proof feestje is daarom ideaal voor speciale gelegenheden.

Locatie en mensen

Nodig niet te veel mensen uit. Corona proof betekent ook dat je met niet te veel mensen samen mag zijn. Het beste is om mensen uit te nodigen die uit één huishouden komen. Nodig je jouw familie uit, is dat al een stuk handiger. Maar eigenlijk is het het beste om niet met te veel mensen te gaan. Eigenlijk zijn tien mensen al te veel. Je mag volgens de regels maximaal twee mensen bij jou thuis uitnodigen. Houd je dus altijd goed aan de regels.

Het is het beste idee om in de buitenlucht een feestje te geven. Dit omdat je zo niet mensen bij je thuis uit hoeft te nodigen en je met zijn allen in een ruimte bent. Je kan bijvoorbeeld in een tuin een feest geven, of in een open gebied in bijvoorbeeld een park. Zo kun je het ook realiseren om afstand te bewaren tot iedereen. Je staat niet met zijn allen in een kleine ruimte gepropt, maar kunt ieder gewoon de ruimte nemen die je nodig hebt. Dat is dus wel zo prettig in deze tijd. Voor het echte feest-gevoel kun je ook polsbandjes bestellen en entreebewijzen sturen. Om nog een beetje dat festival idee te krijgen.

coronaproof feestje
corona-proof feestje houden

Draag mondkapjes

Een feestje betekent niet dat je geen mondkapje op hoeft. Je bent toch met wat meer mensen bij elkaar en de regel over het afstand houden zal niet altijd 100% nageleefd worden. Door allemaal mondkapjes te dragen, minimaliseer je de kans dat jij of iemand anders besmet raakt. Zorg er dus ook voor dat iedereen die aanwezig is, er een op heeft.

Naast het dragen van mondkapjes, is het verstandig als iedereen zijn eigen spullen meeneemt. Zo kun je je eigen bekertje of flesje meenemen, zodat je eigenlijk niet veel aan andere dingen hoeft te zitten. Neem ook je eigen eten en drinken mee en zorg er op die manier voor dat er niet door iedereen aan dezelfde dingen gezeten worden. Tenzij je de hele tijd jouw handen desinfecteert, is dit namelijk niet hygiënisch. Door gebruik te maken van je eigen dingen, heb je hier geen last van.