Winterfestivals

Winterfestivals

Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van een festival of is er zelfs wel eens geweest. Het zijn grote muziekevenementen waar artiesten en bands live optreden. Veel mensen denken vaak dat festivals alleen in het festivalseizoen (de zomer) worden georganiseerd, maar dat is tegenwoordig wel anders.

Wat is een winterfestival?

Winterfestival is een woord dat zichzelf al uitlegt. Het is een festival dat wordt gehouden in de wintermaanden van het jaar. Een voorbeeld van een winterfestival is het Awakenings Festival dat op 30 december

2019 plaatsvind. Het is een technofestival met artiesten als Reinier Zonneveld en DJ Rush.

festivals
Winterfestivals worden steeds populairder

Vele winterfestivals

U vraagt zich nu wellicht af: Waarom een festival in de winter? Het simpele antwoord daarop is “waarom niet?”. Om het tijdens de koude en donkere dagen nog een stukje gezelliger te maken worden dit soort festivals georganiseerd. In de maand december van 2019 zullen er al 43 winterfestivals georganiseerd worden. Als we er vanuit zouden gaan dat 30 festivals per wintermaand gemiddeld is, zouden we komen op zo’n 120 winterfestivals in een jaar.

Koude festivals

Winterfestivals zijn niet voor iedereen. De temperaturen die zowel binnen als buiten bij de verschillende festivals gemeten zijn, zijn vaak niet boven de 20 graden. Het is dus aan te raden om warme kleding aan te trekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan handschoenen en een sjaal.

Tickets kopen?

Tickets voor deze festivals zijn op allerlei verschillende sites te bestellen, maar pas op! Op sites zoals Marktplaats zijn veel fraudeurs aanwezig die zogenaamde kaartjes voor de winterfestivals last minute verkopen. Trap hier niet in, want ze gaan er zo vandoor met uw geld. Mocht u het niet helemaal vertrouwen, kunt u altijd kaartjes bestellen op de website van de organisator van het festival.

Conclusie

Door alle informatie bij elkaar te voegen kunnen we concluderen dat een winterfestival een leuke bezigheid is voor in de winter! Zien wij u ook bij een van de winterfestivals van dit jaar?