Videowall: een eyecatcher voor elk event

Videowall: een eyecatcher voor elk event

Of je nou een groot of een klein event organiseert, een meer zakelijk of een sociaal event, de aankleding draagt voor een heel groot deel bij aan de ervaring van de bezoekers van jouw event. Heb je daarbij wel eens gedacht aan het gebruiken van een videowall? Bewegend beeld trekt de aandacht en verrijkt de experience! Er zijn verschillende manieren hoe videowalls ingezet kunnen worden om de ervaring van de bezoeker nog beter te maken. In deze blog drie manieren hoe je bewegend beeld in kunt zetten voor jouw event.

Een onvergetelijke binnenkomst

Je kent zelf vast wel het gevoel wat video met je kan doen als je denk aan het kijken van een film in een bioscoop. Meteen word je in het verhaal gezogen door wat je ziet op het grote scherm. En tot het einde van de film zit je op het puntje van je stoel om het verhaal te volgen. Dit gevoel kun je ook creëren bij jouw publiek met het inzetten van een groot scherm met bewegend beeld en geluid bij de entree van je event. Je zuigt hierdoor jouw bezoeker meteen in de ervaring en je zet direct de toon voor een succesvol event.

videowall op evenementen
Lees hier verschillende manieren hoe videowalls ingezet kunnen worden

Videowalls als verrijking van je presentatie

Maar ook als het gaat om een wat zakelijkere setting kun je video goed inzetten voor een positieve ervaring. Een presentatie komt veel beter over op het grote scherm. De video muur kan ingezet worden ter ondersteuning en verrijking van jouw live presentatie. Maar je kunt er ook voor kiezen om juist de video jouw verhaal te laten vertellen. Daarvoor zijn eenvoudige templates gemaakt in de software, die het jou makkelijk maken om je verhaal over te brengen. Een videowall bevat bovendien CMS software waarmee je precies kunt bepalen welke content hoe vaak en wanneer vertoond wordt. Dit kan niet alleen van tevoren, maar ook live aangepast worden.

Interactie met het publiek

Het publiek betrekken draagt sterk bij aan de ervaring van je event en zorgt ervoor dat er interactie ontstaat. En daarbij is het natuurlijk erg afhankelijk van het type event. Samen live kijken naar de beslissende voetbalwedstrijd van je favoriete club op het jaarlijkse eindfeest. Met je potentiële klant kijken naar de nieuwste productlancering op een technische beurs. Of juist interactie zoeken met je publiek op een meezingfeest. Een video wall kan voor elk event een positieve bijdrage leveren door interactie op te zoeken en een sterke connectie te maken met de bezoeker.