Top 5 festivals

Top 5 festivals

Festivals hebben tegenwoordig veel meer te bieden dan alleen muziek. Er zijn een aantal festivals die je, naast de line-up, meenemen naar een unieke ervaring. We geven je de 5 beste festivals waar je optimaal kunt genieten van het ultieme festivalgevoel.

Awakenings Spaarnwoude

Awakenings kan niet ontbreken in de top 5 festivals. Het recreatiegebied Spaarnwoude, waar het festival plaatsvindt, is ronduit magisch. Het techno festival is op 27 en 28 juni 2020 en staat bekend als de beste in zijn genre door hoogstaande dj’s die op 7 podia tot diep in de nacht te beluisteren zijn.

Dauwpop Hellendoorn

Dauwpop behoort tot de top 5 beste festivals, omdat het veelzijdig en laagdrempelig is. Van Kaiser Chiefs, tot aan techno en van Heavy Metal tot aan bands uit Nederland. Op iedere plek, verscholen in de bosrijke omgeving is er voor ieder wel wat wils. Een gezellig en gemoedelijk festival.

festivals Nederland
De 5 beste festivals in Nederland

Eurosonic Groningen

Eurosonic biedt een vierdaags podium aan bands uit heel Europa die op het punt van doorbreken staan. De podia zijn verspreid over meer dan 40 horecagelegenheden in de binnenstad. Traditiegetrouw vindt op de laatste avond Noorderslag plaats, wat een broedplaats is voor talentvolle Nederlandse bands.

WHOO HAH Tilburg

Een eigentijds hiphopfestival waar 36.000 (veelal) jongeren, 3 dagen los gaan op hiphopbeats en rap. Er zijn meerdere podia op het terrein. WHO HAH moet genoemd worden in de top 5 festivals omdat het zich onderscheidt van de gevestigde namen en steeds groter en populairder wordt.

Best Kept Secret festival Hilvarenbeek

Als sinds de 1e editie in 2013, is dit 3 daagse festival al zo goed als uitverkocht. Veelzijdigheid kenmerkt dit festival door genres als; indi, rock, folk, hiphop en elektronica. Een festival waar doorgewinterde festivalgangers zich vrij voelen om te bewegen.