Tips voor een leuk halloweenfeestje

Tips voor een leuk halloweenfeestje

Halloween begint de laatste jaren flink te leven in Nederland, zeker in de grote steden. Een halloween feestje is leuk, aangezien iedereen hard zijn best doet om er scary bij te kopen. Terwijl we tijdens een normaal avondje stappen het tegenovergestelde doen – je wilt er dan juist mooi bij lopen. Wil je graag een halloween feestje organiseren of bijwonen? Lees hieronder onze tips.

Wat is halloween?

Wat is halloween precies en waar komt het vandaan? Halloween is een officiële feestdag in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada. De laatste jaren heeft het feest ook veel bekendheid gegenereerd in Nederland, België en andere Europese steden. Het feest wordt gegeven op 31 oktober en staat in het teken van kinderen die bij huizen aankloppen. De kinderen zijn verkleed en gaan met versierde pompoenen en lichtjes de straat op. Het is normaal om de kinderen wat zakgeld of snoep te geven. Jongeren verkleden zich en doen mee aan halloween feestjes. De meeste bars en disco’s hebben halloween als thema.  

halloween

Wat is een halloweenfeestje?

Tijdens een halloween feestje ga je verkleed naar een feestje. Iedereen probeert zich zo gek mogelijk te verkleden. Het doel is eigenlijk om als een monster of een vampier de straat op te gaan. Bij het verkleden wordt ook veel gebruik gemaakt van schmink, waarmee men bloed en andere kleuren op het gezicht smeert. Een bloedige bedoeling zal je haast denken. Echter valt het op dat de sfeer tijdens halloween feestje vaak erg goed is. Iedereen waardeert elkaar en doordat iedereen verkleed is maakt het eigenlijk niet zoveel uit hoe je eruit ziet. Wil je graag een halloween feestje bezoeken? De meeste feestjes gerelateerd naar halloween worden gegeven rond 31 oktober. Vaak hangt het af van het feit of halloween in het weekend valt of niet.

Verkleedkleding kopen

Wanneer je een halloween feestje bezoekt, is een halloween outfit noodzakelijk. Er zijn zelfs bars of disco’s die je niet eens naar binnen laten wanneer je zonder outfit naar binnen komt. Op het internet kun je gelukkig eenvoudig en tegen een goede prijs verkleedkleding aanschaffen. Zo zijn er meerdere webwinkels waar je halloween kleding kunt kopen. Wie slim is koopt de kleding na halloween zodat je van kortingen kunt profiteren. Vlak voor halloween kan de verkoop best snel gaan. Wees er op tijd bij en zorg dat je jouw favoriete halloween outfit snel in huis hebt. Meer weten? Breng dan een bezoek aan halloweenkleding.net.