Online marketing voor organiseren evenementen

Online marketing voor organiseren evenementen

Ben je bezig met het organiseren van een evenement en ben je op zoek naar manieren om je evenement bekender te maken? Dan kan online marketing een goede optie zijn. Door online marketing te gebruiken kan je snel veel mensen bereiken en dat is waarschijnlijk wat je wilt. Maar hoe kan ik de online marketing het beste inzetten?

Wat is online marketing?

Om te beginnen bij het begin, wat is online marketing precies? Online marketing is simpel gezegd het adverteren van een evenement, product of merk via sociale media. Denk bij sociale media aan Instagram, Facebook, Pinterest, LinkedIn wordt ook nog veel gebruikt en onder jongeren wordt Tiktok ook veel gebruikt. Het is dus ook belangrijk om je doelgroep te bepalen. Zodra je weet wie deze is kan je je focussen op welk platform jij wilt adverteren. 

Als je je evenement bekender wilt maken onder de mensen dan kan het slim zijn om online marketing in te zetten. Als je evenement nog in de steigers staat is het leuk om het before werk te laten zien op een account. Zo maak je de doelgroep nieuwsgierig en verzamel je interesse in je evenement. Wat je plaatst is natuurlijk afhankelijk van wat je zelf wilt, maar wat vaak werkt zijn korte video’s of snapshots. Hierdoor leert zien mensen wat er gebeurd maar weten ze nog niet precies wat er komt. Met deze tactiek houd je mensen vaak geïnteresseerd en dat is precies wat je wilt.

Evenement
Als resultaat een tof evenement

Vergeet de kleinere en vaak over het hoofd geziene zaken niet

Online marketing is dus goed in te zetten bij het organiseren van evenementen. Maar niet alleen voor sociale media post is online marketing handig, online marketing is ook goed inzetbaar voor het regelen van kleine zaken die je soms vergeet. Denk hierbij aan het maken van snapshots. Nou snap ik als je niet weet wat snapshots zijn. Om het snel en gemakkelijk uit te leggen, snapshots zijn een soort foto waar alle data van je computer op staat. Dit kan erg handig zijn als je per ongeluk een foutje hebt gemaakt en dit later wilt terugdraaien. Door de snapshots kun je gemakkelijk de fout opzoeken en deze herstellen zonder uren te moeten zoeken naar het juiste bestand en de fout.

Domein registreren is ook zo’n voorbeeld wat je snel vergeet maar wel super belangrijk is. Zonder geregistreerd domein is je website niet vindbaar. Als je een evenement aan het organiseren bent is het natuurlijk wel belangrijk dat je een duidelijk en verzorgde website hebt met de locatie, datum en informatie over het evenement. Maar zonder geregistreerde domeinnaam is je website niet vindbaar. Dit is dus cruciaal om te regelen. 

Wanneer je een social media post deelt en je hebt je domein geregistreerd kunnen geïnteresseerde ook echt je website bezoeken en in de gaten houden. Dit is uiteindelijk het doel van online marketing. Gebruik het dus ook goed en regel deze zaken dus op tijd. Er zijn genoeg bedrijven die je kunt inhuren als je zelf niet weet hoe het moet.