Hoe organiseer je een feest

Hoe organiseer je een feest

Een feest organiseren is niet iets wat je zomaar doet. Je moet een locatie regelen, een dj inhuren, drank en hapjes regelen en daarnaast moet je uiteraard ook mensen naar je feest trekken. Kortom, je moet een hoop regelen. Maar is dat een reden om het niet te doen? Natuurlijk niet, anders was je niet op dit blog terecht gekomen. Hierbij dus een aantal tips om een spetterend feest te geven. 

Waar moet je mee beginnen

Allereerst is het belangrijk te kijken waarmee je moet gaan beginnen. Stel allereerst een datum vast, het thema van het feest, je doelgroep en het budget. Daarnaast moet je ook kijken of je nog mensen nodig hebt om de locatie te versieren of dingen op te zetten. Ook is het belangrijk om te kijken welke vergunningen je nodig gaat hebben en deze alvast aan te vragen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, is het tijd om te kijken naar een locatie. Ga op verschillende locaties kijken en bekijk of de ruimte past bij het soort feest dat je wilt geven. Daarnaast moet je hierbij uiteraard ook goed kijken naar het budget wat beschikbaar is. 

drive in show
drive in show

Regel de muziek

Het allerbelangrijkste van de avond, de muziek. Je kan ervoor kiezen om een dj in te huren, maar ook een drive in show is een mogelijkheid. Bij drive in shows zorgt de dj dat alle apparatuur en de show  geregeld wordt. De show moet dan uiteraard wel passen bij het thema van de show, dus dit moet wel in overleg met de dj of het bedrijf gebeuren. Mocht je geen dj willen, is het tijd om een playlist aan te maken, zodat je genoeg muziek hebt. 

Regel de mensen

Het lastigste van alles, een volle zaal trekken. Gelukkig zijn er vandaag de dag makkelijke manieren om je doelgroep te bereiken voor een beperkt budget. Je kan adverteren op facebook, maar wat je ook kan doen is gratis kaartjes uitdelen aan mensen die uitgaan. In ruil hiervoor nodigen zij vrienden uit en nemen ze vrienden mee. 

Als je al deze tips opvolgt, kom je al een heel eind met je feest. Veel succes!