Een afzetpaal van kunststof

Een afzetpaal van kunststof

In de praktijk worden vaak afzetpalen gebruikt. Ze kunnen voor veel verschillende doeleinden worden toegepast. Je zou kunnen denken voor het afzetten van evenementen of om bepaalde zaken te beschermen. Je kunt de afzetpalen onderverdelen in: beveiligingspalen en antirampalen. Je hebt veel verschillende soorten. Er zijn metalen en kunststof afzetpalen. De kunststoffen afzetpalen hebben voordelen. Ze roesten nooit en als je er toevallig met je auto tegenrijdt is er vaak geen schade en zijn gemakkelijk te verplaatsen.

Er worden tegenwoordig vaak ook afzetpalen gebruikt die voor een winkel geplaatst worden. Deze afzetpalen moeten voorkomen dat een auto de winkel kan binnenrijden voor het stelen van producten. Natuurlijk zijn dergelijke palen niet van kunststof, maar van metaal of beton. Ze moeten sterk zijn. Ook zijn ze in de grond, vaak door een betonblok, vastgezet.

Uitvoeringen

Er zijn veel verschillende uitvoeringen bij het gebruik van afzetpalen. De afzetpalen zijn er in de uitvoeringen, los, uitneembaar of neerklapbaar en vaststaand. Ze kunnen door een bedrijf in verschillende kleuren worden afgeleverd. De uitneembare en neerklapbare afzetpalen zijn door een driekantsluiting met een sleutel leverbaar. Bedrijven kunnen op bestelling er ook een betonnen voet bijleveren. De afzetpalen met een lint worden vaak toegepast om personen een bepaalde richting op te laten lopen en automatisch achteraan moeten aansluiten. Je kunt hierbij denken aan het inchecken op een vliegveld of deel te nemen aan een attractie op bijvoorbeeld de Efteling. Deze losse palen met lint zijn gemakkelijk verplaatsbaar.

afzetpaal van kunststof.jpg
Bezit jij al een kunststof afzetpaal?

Soorten afzetpalen

Een ronde afzetpaal die uitneembaar is

Deze palen zijn in verschillende diameters leverbaar. Tot een bepaalde dikte zijn ze afsluitbaar door gebruik te maken van een driekantsluiting of cilindersluiting. Je kunt dergelijke afzetpalen thermisch verzinkt nemen, maar er zijn ook natuurlijk kunststoffen leverbaar. Wanneer je een kunststoffen afzetpaal gebruikt, kun je de paal gemakkelijker verplaatsen.

Een vierkante afzetpaal die uitneembaar is

Dergelijke palen zijn te sluiten met een driekant sluiting of cilindersluiting. De metalen palen zijn thermisch verzinkt en gecoat. Ze worden vaak geverfd met rood witte strepen. Het zijn over het algemeen reflecterende strepen voor de veiligheid. Je kunt natuurlijk andere kleuren bestellen, maar rood-wit zijn de meest gangbare. De palen kun je vastzetten door gebruik te maken van een betonblok. Je kunt voor de metalen een betonvoet erbij bestellen waarbij het grondstuk voor de paal is ingegoten. Er zijn uiteraard ook kunststof vierkante afzetpalen.

Neerklapbare afzetpalen

Deze neerklapbare afzetpalen worden vaak gebruikt op plaatsen waar geen auto’s mogen komen. Het gebied moet wel toegankelijk zijn voor bijvoorbeeld maaimachines. De persoon die het gras komt maaien, kan door gebruik te maken van een sleutel de afzetpaal neerklappen en zijn werk doen. Deze afzetpalen kun je van metaal bestellen, maar ook van kunststof. Er worden op dergelijke palen reflecterende strepen aangebracht voor de veiligheid.

Vaststaande afzetpalen

Voor het gebruik maken van vaststaande palen kunnen vierkante en ronde worden gebruikt. Ze dienen vaak om bepaalde plaatsen te beveiligen. Je zou daarbij kunnen denken aan winkelend publiek. Omdat ze vast staan, worden ze van metaal gemaakt.

Kunststof afzetpalen

Ze worden vooral op die plaatsen gebruikt waarbij de palen vaak van plaats moeten worden verplaatst. Bij de doorgang naar een bepaald evenement kunnen voor de richtingsbepaling kunststof afzetpalen worden gebruikt.

Bron: www.in-liner.be