Abraham feest organiseren: Hoe doe je dat het beste?

Abraham feest organiseren: Hoe doe je dat het beste?

Het organiseren van een Abraham feest (en elk ander feest) vergt een goede planning. Denk van te voren goed na over wie er moeten komen, waar je het wilt houden etc. Zo kun je bijvoorbeeld een groot feest houden in een afgehuurd zaaltje maar je kunt ook kiezen voor een klein tuinfeestje. En heb je er al over nagedacht of je de jarige wilt inlichten over het feestje? Niets leuker dan een surprise party!

Een hapje en drankje

Bij een feestje hoort natuurlijk ook een hapje en een drankje. Je kan er voor kiezen om een cateringsbedrijf in te huren maar je kunt het ook zelf regelen. Het voordeel van een cateringsbedrijf is dat iedereen op het feestje ook echt kan feestvieren. Het is uiteraard wel een stuk goedkoper als je zelf een dag de keuken in gaat om hapjes te bereiden en het drinken gewoon bij de supermarkt inkoopt. Kijk ook eens in je omgeving. Je buurmeisje wil vast en zeker een zakcentje verdienen door op het feestje met hapjes rond te gaan.

Grote Abraham pop
Een grote Abraham pop doet het altijd goed.

Decoratie

Kleed de feestlocatie ook leuk aan. Dit kan met allerlei normale feestversiering zoals vlaggetjes, ballonnen en slingers. Een grote Abraham pop kan natuurlijk ook niet ontbreken. Ook is het leuk een leuke slagzin op een spandoek te maken.

Muziek

Bij een feestje hoort muziek. Ook hierbij geldt: bekijk alle opties goed. Huur je een DJ in of laat je een bandje spelen? Heb je een kleiner budget dan kun je ook een leuke playlist aanzetten. Wil je dat de gasten een dansje maken? Zorg dan voor genoeg ruimte om te dansen. Laat je gasten van te voren ook duidelijk weten of toneelstukjes voor de jarige toegestaan zijn en probeer dit altijd aan het begin van de avond te plannen. Zo kan het feestje later op de avond helemaal los gaan.